Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   1800 de pachete la un…

1800 de pachete la un singur cetăţean moldovean

 Inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Braşov au depistat în urma unor controale în trafic efectuat pe DN 11 un autoturism condus de un cetăţean sucevean şi un autocar înmatriculat în Republica Moldova (aflat în tranzit pe ruta Republica Moldova-Italia), care transportau cantitatea totală de 1.868 pachete ţigări.

Ţigările nu erau introduse în sistemul de accizare în România şi fără documente de provenienţă, din care 150 pachete (marca Marble) erau achiziţionate în regim duty-free, iar 1.718 pachete (mărcile More, Pall Mall, Marlboro, Camel, L&M, Chesterfield, Winston şi Temp) purtau marcaje fiscale din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, scrie Buna Ziua Braşov.
Deoarece au fost încălcate prevederile legale privind regimul produselor accizabile (stabilite prin O.G nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală) şi cele privind introducerea produselor din tutun pe teritoriul vamal al României (stabilite prin H.G. nr.707/2006 privind Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României) , întreaga cantitate de ţigarete (având o valoare estimată de 18.300 lei) a fost reţinută în vederea confiscării de către autoritatea vamală, fiind aplicate şi 2 amenzi contravenţionale în cuantum total de 25.000 lei.
Având în vedere creşterea alarmantă a traficului ilicit cu ţigarete, urmare şi a creşterii accizelor datorate pentru produsele din tutun, inspectorii D.R.A.O.V. Braşov vor intensifica acţiunile de control efectuate în zona proprie de competenţă teritorială, în vederea combaterii eficiente a acestui fenomen.

www.bzb.ro